Foto: Västtrafik/SVT

Göta älvs nya elfärja ska namnges

Uppdaterad
Publicerad

Älvfrida och Älveli kommer få sällskap på Göta älv, men vad ska den nya eldrivna färjan heta? SVT har engagerat sig i namngivandet av flera besöksmål i Göteborg tidigare, som du kan se i klippet ovan.

I december kommer den nya batteridrivna färjan tas i bruk för att trafikera mellan Stenpiren och Lindholmspiren tillsammans med systerfartygen Älvfrida och Älveli. I och med en tredje färja kommer Västtrafik kunna köra tio avgångar i timmen, i stället för dagens åtta avgångar.

Men innan den nya färjan tas i bruk behöver den ett namn, därför startas nu en namntävling av Västtrafik som SVT Nyheter Väst nu hakar på.

– Vi vill gärna att våra resenärer är med och döper den nya färjan, då det är för dem vi finns till. Ett tips på vägen kan vara att färjan körs med el, vilket ju är bra för miljön, säger Christer Olsson, chef för färje- och spårvagnstrafiken på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Mejla ditt bästa namnförslag till vast@svt.se

Västtrafiks lite mer officiella tävling pågår på deras hemsida mellan 6 juni och 21 juni.

Därefter korar en jury av representanter från Västtrafik, Styrsöbolaget och Göteborgs Stad vinnaren. Utöver ära och ett gratis månadskort blir vinnaren också hedersgäst på dopet och åker med på premiärturen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.