Nils Kaiser på Grundskoleförvaltningen i Göteborg tycker det är oroande att föräldrar vill hålla sina barn hemma från skolan. Foto: SVT

Grundskoleförvaltningen oroas av föräldrarnas hot att hålla barnen hemma

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar hotar med att hålla sina barn hemma från skolan i turerna kring skolplaceringar i Göteborg, något som Nils Kaiser på grundskoleförvaltningen tycker är oroande.

I ett brev hotar över 300 föräldrar med att hålla sina barn hemma vid skolstarten om ett par veckor, om inte kommunen gör mer. Föräldrarna har flera krav, som rimliga resvägar och att barn inte placeras i klasser där de inte känner någon.

– Det är klart det är oroande när vårdnadshavare känner att de behöver hålla sina barn hemma från skolan, säger Nils Kaiser, tillförordnad chef för myndighetsavdelningen på grundskoleförvaltningen.

Försökt få ordning

Han berättar att de har jobbat intensivt under våren och sommaren för att få ordning på de skolplaceringar som blivit felaktiga. De har även jobbat med skolbyten, där det är möjligt.

Har alla en rimlig resväg till skolan nu?

– Det säkerställde vi för över två månader sedan.

Samtidigt kan Nils Kaiser förstå att det är frustrerande för familjer som inte fått den placering de önskat.

– Nu vilar det på mottagande skolor att se till så att alla elever känner sig välkomna, oavsett om de har sökt den skolan eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolvalet i Göteborg

Mer i ämnet