Här tas regnbågsdekoren ner! Foto: Läsarbild

Här monteras regnbågsdekoren ner

Publicerad

Strax efter Silvana Imams konsert på stora scenen vid Götaplatsen i Göteborg började regnbågsdekoren monteras ner. En av dem som var på plats och såg det är Samuel Wåhlstedt.
– Det var så vidrigt gjort, det är inte okej att kommunen går med på sådana krav, säger han till SVT Nyheter Väst.

Under fredagskvällen uppträder den arabiska storstjärnan Nancy Ajram på Götaplatsen. Uppträdandet är en del av Göteborgs kulturkalas som arrangeras i samarbete med Europride.

Men för stjärnan kan det innebära allvarliga konsekvenser att förknippas med pridefestivalen och därför har regnbågsdekoren på Götaplatsens scen plockats ned.

Nedmonteringen startade enligt Samuel Wåhlstedt vid 23-tiden på torsdagskvällen, något han reagerade starkt mot när han såg det:

– Jag tycker inte att det är okej att kommunen går med på sådana krav, även om det står i kontraktet att det ska vara en neutral scen, säger han.

”Inte okej av kommunen”

Ska man inte ta hänsyn till att homosexualitet kan ge dödsstraff i en del länder?

– Jag förstår problematiken, men jag tycker inte att det är okej att kommunen går med på sådana här krav.

Vad tycker du att man borde ha gjort i stället?

– Jag tycker att konserten skulle ha ställts in, det hade varit bäst för alla. För nu förnedrar man ju hbtq-rörelsen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Europride i Göteborg

Mer i ämnet