Foto: SVT

Här spärras centrala Göteborg av under nazistdemonstrationen

Uppdaterad
Publicerad

Se i klippet ovan vilka delar av Göteborg som polisen planerar att spärra av under lördagens demonstrationer i centrum.

Drygt 9.000 personer har sagt på sociala medier att de ska delta i en motdemonstration mot Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg den 30 september. Polisen kommer få förstärkning med personal från samtliga polisregioner i landet inför och under lördagen.

– Vi kommer jobba trygghetsskapande i första hand. Vi ska hålla en god kommunikation med alla parter som vill delta, säger polisens operationsledare Magnus Larsson.

NMR-demonstration i Göteborg

LÄS MER: Polisen kommer använda kroppskameror

Särskild zon upprättas

För att klara av ordning och säkerhet kring demonstrationen så kommer polisen att upprätta en särskild zon längs NMR:s demonstrationsväg. Det innebär att polisen får bestämma vem som befinner sig i området och inte. Dessutom kommer trafiken att stängas av längs bland annat Skånegatan och Södra vägen under delar av lördagen.

LÄS MER: Denna väg går nazistdemonstrationen på lördag

Flera event pågår i centrala Göteborg under lördagen. Bland annat väntas 30.000 besökare till bokmässan. Men det kommer också vara en fotbollsmatch på Gamla Ullevi, en musikalföreställning på Scandinavium och en konsert på Liseberg.

LÄS MER: Svenska fotbollsförbundet överklagar nazistdemonstrationen

Klippet ovan har rättats 29 september, på grund av bland annat ett stavfel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NMR-demonstration i Göteborg

Mer i ämnet