Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Ann-Sofie Hermansson (S) säger sig ha förtroende för den av Stadsrevisonen kritiserade nämndordföranden Tord Karlsson (S) på Intraservice. Foto: SVT

Hermansson har förtroende för Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Ann-Sofie Hermansson (S) säger sig ha förtroende för den av Stadsrevisonen kritiserade nämndordföranden Tord Karlsson (S) på Intraservice

 – Jag har förtroende för Tord Karlsson. Vi får gå till botten med den här kritiken så att vi inför göteborgarna kan stå för våra beslut, säger Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Stadsrevisionen riktade i går allvarlig kritik mot förvaltningen Intraservice vid Göteborgs stad. En förvaltning som ansvarar för bland annat Göteborgs stads IT-system. Nämndens ordförande Tord Karlsson ska ha beslutat om en resa till Seattle för sig själv, en resa som borde ha beslutats av nämnden för Intraservice, enligt Stadsrevisionen. En resa där tre av nio dagar var arbetsdagar, de övriga sex dagarna lediga.

Kritik mot Intraservice

”Inga konkreta oegentligheter”

 – I revisionens kritik framkommer inga konkreta oegentligheter och det är det som gör att jag inte tycker att det är så allvarligt som revisionens ordförande tycker. Däremot tar vi allvarligt på kritiken och jag ska prata med Tord, säger Ann-Sofie Hermansson (S).

 – Jag har också respekt för att man kan behöva resa när det gäller den sortens viktiga investeringar som Intraservice har framför sig med alla digitala system som vi förväntar oss i kommunen, men det ska gå rätt och riktigt till, det ska det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Intraservice

Mer i ämnet