Christer Nilander, chef för avdelningen ”Stora projekt” på Trafikkontoret i Göteborg, berättar om problemet som hittats i nya Hisingsbrons konstruktion och riskerar att försena premiären. Foto: SVT

Hisingsbrons öppning hotas – allvarligt fel upptäckt

Uppdaterad
Publicerad

Trafikkontoret har upptäckt ett fel som kan innebära att öppningen av nya Hisingsbron i Göteborg skjuts upp. Under torsdagen informerade trafikkontoret om att bron kanske inte klarar av att bära bilar och bussar.

– Vårt största fokus nu är att utreda om det är möjligt att släppa på trafik den nionde maj, säger Christer Niland på trafikkontoret.

Felet har upptäckts i Hisingsbrons lyftspann. En stomme i konstruktionen som kallas för tvärskott har deformerats, rapporterar GP.

– Åtgärderna i sig är inte så våldsamt omfattande, anledningen till att det blir kritiskt är att vi ligger så nära inpå den nionde maj, säger Christer Niland på trafikkontoret till SVT Nyheter Väst.

Nu och under helgen pågår en intensiv utredning för att se om problemet hinner åtgärdas till den nionde maj. På måndag måste beslut fattas om premiären ska skjutas upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Hisingsbron

Mer i ämnet