Helén Eliasson (S), vice ordförande för regionsstyrelsen. Foto: SVT

Hon tar över efter Gert-Inge

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Västsverige  valde på lördagen ny gruppledare och nya ledamöter i regionens alla nämnder och styrelser. Till ny gruppledare för Socialdemokraterna i Västsverige valdes Helén Eliasson, Borås. Helén kommer att ta över efter Gert-Inge Andersson 1 januari 2015.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få jobba tillsammans med så många duktiga politiker. De kommer att göra oppositionsjobbet på ett utmärkt sätt och vi har nu några år på oss att förbereda oss att komma tillbaka till styrande ställning igen, säger Helén Eliasson i ett pressmeddelande.

Gert-Inge Andersson som lämnar regionstyrelsen vid årsskiftet kommer inte att bli sysslolös. Förutom att sitta kvar i regionfullmäktige blev han också utsedd till gruppledare i Alingsås sjukhus styrelse och kommer även ingå i Film i Västs styrelse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014: Västsverige

Mer i ämnet