Under fredagen kallades en väktare till gångtunneln, där flera elever har rånats under veckan. Foto: SVT

Hovåsskolan kallar in väktare efter att elever rånats

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av tre dagar har två elever på Hovåsskolan i Göteborg rånats nära skolområdet. Nu har väktare kallats in, för att bevaka platsen. – Vi får jobba på att bygga upp tryggheten igen, säger rektorn Carolin Juneberg

Det var i tisdags som två elever utsattes för ett rån vid en gångtunnel nära skolan. Det var dock bara en av dem som bestals, och blev av med sin mobiltelefon.

Två dagar senare hände det igen. Ytterligare en elev, en niondeklassare på grundsärskolan, rånades när han var på väg hem. Han ska ha fällts till marken och blivit bestulen på sin mobiltelefon.

– Det är väldigt tråkigt för de som utsatts, de är ju hårdast drabbade. Men de mår under omständigheterna okej och är inte fysiskt skadade, säger Carolin Juneberg.

Väktare vid gångtunnel

Under fredagsförmiddagen har personal från skolan placerats ut vid gångtunneln där rånen skett. De avlöstes senare av väktare som kallats in.

Jessica Åkerman, som har två barn som går på skolan, gick också runt i närområdet under dagen för att skapa mer trygghet.

– Man blir ju väldigt orolig, det känns inte alls bra. Det här är ju barnens närmiljö, här hänger de och går till kompisar och kör moppar, och det ska de få göra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.