Blommor, ljus och teckningar vid fotbollsplanen. Foto: SVT

Idrottsklubbar i sorg efter bussolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsföreningen IFK Örby och basketlaget Marbo basket drabbades hårt av gårdagens bussolycka. Flera av barnen som befann sig ombord tillhörde klubbarna – en av dem var bland de avlidna.

– Det är katastrof. Man är väl inte riktigt rustad för något sådant här, säger Marbo baskets sportchef Lars Ljunggren som i flera år har suttit i styrelsen.

Ett tiotal av de 52 barn som var på väg till Klövsjö på skidresa tillhörde basketklubben. När nyheten nådde Skene att en olycka skett så tog det tid innan omfattningen klarnade. Större delen av ett av klubbens flicklag var med på bussen, samt även en del pojkar.

Bussolyckan i Härjedalen

– Det var bara senast nu i veckan som vi tränade, säger han.

Samma kväll skulle klubbens A-lag RIG Mark möta Lobas i sporthallen i Kinna. Men matchen i Elitettan ställdes in.

Tre avlidna – en tillhörde klubbarna

Jesper Park, ordförande i IFK Örby Foto: SVT

Även fotbollsföreningen IFK Örby hade många barn ombord på bussen. På måndagförmiddagen bekräftade polisen att alla tre som omkommit var barn. En av dem var aktiv i både IFK Örby och Marbo basket.

”En kamrat, vän och otroligt godhjärtad person i IFK Örby fotboll har lämnat oss alldeles för tidigt”, skriver klubben i sociala medier.

Läs mer: Identifieringsarbetet tar tid

Jesper Park är ordförande i IFK Örby och är märkbart tagen.

– Det är en enorm tragedi, vi har drabbats oerhört hårt och det är svårt att ta in, säger han och beskriver en tryckt och dämpad stämning.

– Vi har upprättat en minnesplats på idrottsplatsen. Vissa känner att de vill bearbeta sorgen genom att spela boll för att få tillbaka lite normalitet, säger Jesper Park.

Även Marbo basket annordnar en samling från klockan 17 under måndagskvällen i Kinnahallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet