Foto: Mikael Berglund

Insatsstyrkan slog till mitt i bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsförmiddagen slog polisens nationella insatsstyrka till mot en adress i Stenungsund. Förhandlare och tungt beväpnade poliser kallades in.

Det var på tisdagsförmiddagen som insatsstyrkan ryckte ut till adressen i Stenungsund. Händelsen ska inträffat mitt i ett bostadsområde. Enligt polisen rörde det sig om en person som led av psykisk ohälsa och som misstänktes vara beväpnad.

– Han är omhändertagen och misstänkt för vapenbrott. Men det gick lugnt till och han kom ut ur bostaden självmant, säger polisens presstalesperson, Thomas Fuxborg.

Stenungsund

Inga fler misstänkta

Vid 11.30-tiden på tisdagen lämnade insatsstyrkan platsen, men polisen hade flera andra patruller kvar på platsen. Enligt Thomas Fuxborg finns det inga fler misstänkta i ärendet och det finns heller inget som tyder på att mannen har kopplingar till några kriminella nätverk.

– Nej, utan det här handlar bara om honom själv, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenungsund

Mer i ämnet