En sex månader gammal flicka försvann på tisdagen utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. Drygt två timmar senare uppgav polisen att hon återfunnits välbehållen. Foto: TT

Jessica hittade försvunna bebisen: Hon var varm och glad

Uppdaterad
Publicerad

Den sex månader gamla flickan som försvann under eftermiddagen hittades till slut. Mellan två bilar på en parkering utanför Coop i Bäckebol i Göteborg låg hon i sin vagn.

– Hon var varm och glad och verkade helt oskadd, säger Jessica Samuelsson till Dagens Nyheter.

Jessica Samuelsson är restaurangchef på Coop Forums restaurang i Bäckebol. När hennes kollega slutade för dagen gick han ut till sin bil på parkeringen. Strax därefter ringde han till Jessica och sade att han upptäckt en barnvagn med en bebis i.

– Så jag sprang ut och då stod det mycket riktigt en barnvagn där, inkilad mellan bilarna med en liten flicka i, säger hon till Dagens Nyheter.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Missat nyheten

Både Jessica Samuelsson och hennes kollega hade jobbat hela dagen och därför missat nyheten om ett försvunnet barn. Hon fick veta av butikens väktare att barnet var eftersökt. De ringde polisen och rullade in barnvagnen.

– Så plockade jag upp henne och hon var varm och glad och verkade helt oskadd, säger Jessica Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Mer i ämnet