Väktaren Torbjörn Forsberg, var ledig under den här dagen, men han gav sig ändå ut för att leta efter den försvunna bebisen. Foto: SVT

Väktaren Torbjörn gav sig ut för att leta efter bebisen

Uppdaterad
Publicerad

Väktaren Torbjörn Forsberg arbetar som väktare vid Coop i Bäckebol, men just den här dagen var han ledig.

– Min svärdotter ringer mig och undrar om jag vet att en liten bebis försvunnit utanför en förskola. När hon sa det var det som att dra ett svärd rakt genom hjärtat, säger Torbjörn Forsberg till SVT Nyheter Väst.

När han fick veta vad som hänt kände han att han måste ut och leta. Han ringde sin kollega och gav signalementet på bebisen och barnvagnen.

– Min kollega ringer upp mig efter bara några minuter och säger att personal på restaurangen på Coop har hittat en bebis, och jag blev så uppspelt och upprymd när jag hörde det.

Han säger att han stoppade en polisbil på vägen som kom norr om Kärra och berättade vad han precis hade fått höra.

– De säger att jag ska hoppa in i bilen och när vi kommer till köpcentrat så sitter restaurangchefen och köksmästaren med den lilla bebisen som ser så nöjd ut.

”Dramatiskt och chockartat”

Torbjörn Forsberg har själv barn och barnbarn och säger att det är svårt att beskriva hur han kände i det ögonblick han förstod att det var den försvunna bebisen som resturangpersonalen hade i famnen.

– Jag tog det jättehårt och det var en sådan underbar och befriande känsla när jag förstod att det var rätt bebis.

Även Camilla Sjösten, som fanns på plats och sålde semlor i varuhuset, blev vittne till det som skedde.

– Det kom tio, tolv poliser instormande här och en av poliserna tog med sig barnet och gick ut. Sedan gick polisen in i butiken och kom ut med en kvinna som de tydligen hade gripit.

Hur var stämningen under pådraget?

– Det var lite dramatik och chockartat och jag tycker det är förfärligt, jag är jätteberörd. Men nu gick det ju bra och de hittade barnet som verkar vara välmående och så.

Hör dem berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.