Den sex månader gamla flickan som försvann vid 14.30-tiden utanför en förskola i Göteborg har hittats av väktare utanför Coop i Bäckebol i Göteborg. Det var enligt polisen ett okänt vittne som kontaktade väktare på plats som hittade barnet. Foto: SVT

Bebis försvann utanför förskola i Göteborg – kvinna gripen

Uppdaterad
Publicerad

Den sex månader gamla flickan som försvann vid 14.30-tiden utanför en förskola i Göteborg har hittats utanför Coop i Bäckebol i Göteborg. Det var enligt polisen ett okänt vittne som kontaktade väktare på plats och sedan larmades polisen.

– En kvinna i 40-årsåldern har gripits misstänkt för människorov, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Kvinnan nekar till brott och hennes advokat uppger att hon inte haft uppsått till brott.

Polisen inledde en särskild händelse i samband med försvinnandet av en sex månader gammal flicka under tisdagen. Efter en stor sökinsats med hundpatruller, polishästar med ryttare och helikopter, så kunde flickan hittas välbehållen utanför Coop i köpcentret i Bäckebol.

– Det var ett okänt vittne som tog kontakt med väktare utanför varuhuset och sedan kunde barnet hittas, säger Peter Adlersson till SVT Nyheter Väst.

M

Foto: Google maps

isstänkt för människorov

När räddningsinsatsen var slutförd riktade polisen alla sina resurser mot att hitta en misstänkt gärningsperson, berättade Peter Adlersson. Vid 17-tiden meddelade polisen att en kvinna gripits.

– En kvinna i 40-års åldern har gripits ute vid Bäckebol och är på väg till polisstationen för förhör. Hon är misstänkt för människorov, säger Peter Adlersson.

Förundersökning om människorov

Det var vid 14-tiden under tisdagen som mamman till barnet lämnade sin sex månader gamla flicka i en barnvagn utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. Mamman gick in på förskolan för att hämta sitt andra barn.

– Mamman var inne i fem eller tio minuter och när hon kom ut från förskolan var både barnet och barnvagnen borta, sade Peter Adlersson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Väst.

Foto: Mikael Berglund

Händelsen rubricerades tidigt som människorov och polisen gick ut i flera plattformar med signalement på den försvunna flickan.

– Vi har ett jättestort sökpådrag, vi har larmat ut detta över hela stan. I kollektivtrafik och taxi, sade Peter Adlersson tidigare unden dagen.

Enligt honom fanns det ingen särskild hotbild mot den berörda familjen.

Det var till slut vittnesuppgifter till en väktare som ledde till att flickan hittades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.