Arkivbild från Hawaii. Foto: Ron Kosen/AP/TT

Kvinna från Västsverige försvunnen på Hawaii

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern hemmahörande i Vänersborg drogs ut av en våg och försvann när hon surfade på Hawaii. Under måndagen meddelade kvinnans pappa att sökinsatsen avslutats och att hoppet om att hitta henne vid liv är ute.

Enligt Sveriges radio är kvinnan hemmahörande i Vänersborg. Enligt DN, som har talat med den lokala kustbevakningen, ska kvinnan ha varit tillsammans med två av sina vänner när de överraskades av en stor våg och drogs ut av havsströmmarna. Vännerna kunde ta sig in till stranden men de lyckades inte få med sig svenskan, uppger kustbevakningen.

Händelsen ska ha utspelat sig på Waimea Bay, som är en välkänd plats för surfing.

– Vi kommer fortsätta att leta efter henne hela natten. Vi håller regelbunden kontakt med hennes familj i Sverige, säger Sam Gardner, sök- och räddningsledare på kustbevakningen i Honolulu. Han berättar också att man har sökt efter kvinnan med hjälp av flygplan, helikopter och båtar, men att hårt väder försvårar sökarbetet.

Även brandkåren, polisen och amerikanska flottan har deltagit i sökoperationen.

Under måndagen postade kvinnans pappa i sociala medier att sökandet är avslutat och att hoppet är ute, skriver GT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.