Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den tidigare ostraffade kvinnan har suttit häktad i nästan två år. Foto: Tullverkets förundersökning/SVT

Småbarnsmamma från Göteborg döms till nära sex års fängelse

Uppdaterad
Publicerad
En av personerna som nu döms i knarkhärvan är en kvinna, bosatt i Göteborg. Hon är en tidigare ostraffad småbarnsmamma. Straffet: Fem år och nio månaders fängelse.
– Förvånansvärt att de inte i högre grad tagit hänsyn till våra invändningar, säger kvinnans advokat David Breitfeld.

På fredagen föll domen vid Göteborgs tingsrätt mot nyckelpersonerna i den stora knarkhärvan som ska ha innefattat narkotika till ett gatuvärde av 112 miljoner kronor. Av de femton åtalade döms fjorton. Breitfelds klient får alltså flera års fängelse.

– Jag tycker det är tråkigt att de kommer fram till det domslutet, det fanns många omständigheter och invändningar från vår sida som jag tycker domstolen borde ha tagit hänsyn till, säger David Breitfeld.

”Förstått i efterhand att det handlat om droger”

Han tycker det är förvånansvärt att domstolen bortsett från dessa. Det handlar bland annat om att kvinnan menar att hon inte varit en del av smugglingsbrottet.

– Hon förnekar brott men vidgår vissa omständigheter. Hon har vidgått att det funnits saker i hennes hem som hon nu i efterhand har förstått kan ha varit droger, säger David Breitfeld. 

– Jag ska prata med min klient men det är inte omöjligt att det blir ett överklagande.

Häktad sedan oktober 2018

Kvinnan har suttit häktad i nästan två år.

– Det har varit väldigt, väldigt, väldigt svårt för henne. Den här häktningen har drabbat henne oerhört hårt. Två års häktning innan man får reda på resultatet är inte acceptabelt, säger David Breitfeld. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer