Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är kommunens budget, Socialdemokraterna måste ta ansvar för de prioriteringar som krävs, säger Axel Darvik (L). Foto: Alva Karlsson/SVT

Liberalerna efter SVT:s avslöjande om besparingar i skolorna: S måste ta ansvar

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen kunde SVT Nyheter Väst avslöja att gymnasieskolorna i Göteborg måste spara sammanlagt 80 miljoner under 2023. Utbildningsnämndens ordförande la över en stor del av ansvaret på regering – något som Liberalerna nu reagerar starkt på.

– Det är kommunens budget, man måste ta ansvar för de prioriteringar som krävs, säger Axel Darvik (L).

Under resten av 2023 måste Göteborgs kommunala gymnasieskolor spara 80 miljoner kronor. Det kunde SVT Nyheter Väst avslöja under tisdagen.

– Vi har tyvärr en budget att förhålla oss till som kommer från regeringen, det sa utbildningsnämndens ordförande Milyon Tekle-Haile efter avslöjandet.

Men Liberalerna i Göteborg är mycket kritiska till att Socialdemokraterna lägger över ansvaret för sparbetingen på regeringen.

– Det är en mycket liten del som är statsbidrag av skolans budget, säger oppositionsrådet Axel Darvik (L).

Hör honom utveckla sin kritik och vilka andra besparingar (L) anser mer lämpliga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.