Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oceana före och efter branden. Starta klippet för att se drönarbilder över Lisebergs nya vattenvärld Oceana i Göteborg. Foto: SVT/Liseberg

Liseberg om branden på Oceana: Mindre skador än befarat

Uppdaterad
Publicerad

Skadorna efter branden på Oceana är mindre än förväntat. Det uppger Liseberg i ett pressmeddelande.

Hur branden startade kan dock nöjesparken ännu inte dra någon slutsats kring.

Just nu pågår omfattande tekniska utredningar för att ta reda på omfattningen på skadorna på vattenvärlden Oceana efter den kraftiga branden tidigare i februari.

Det finns fortfarande osäkerheter. Men Liseberg konstaterar nu i ett pressmeddelande att större delar än förväntat bedöms vara helt eller delvis oskadda.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Det gäller bland annat ytskikt i bassänghallen, källare med teknikcentraler samt hela den lägre tegelbyggnaden som vetter mot Mölndalsvägen. I tegelbyggnaden finns bland annat omklädningsområde, entré och restaurang. Byggnaden ska ha rökskador – men har till stora delar klarat sig bra.

Brandorsaken oklar

Vad som orsakade branden finns ännu ingen klar slutsats kring, skriver Liseberg. Flera parallella utredningar av både försäkringsbolag, entreprenör, Liseberg, polis och Haverikommissionen pågår.

Sanering och rivning av de delar som är skadade utförs nu av huvudentreprenören NCC och den processen kommer fortsätta i månader framåt. Samtidigt har Liseberg beställt städning av marken i näromårdet för att ta bort rester som spridits från branden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon på när Oceana, det nya badhuset på Liseberg, exploderar. Foto: Göteborgs-Posten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet