Han lämnar även uppdraget som vice styrelseordförande i kommunala bolaget Älvstranden. Foto: Fredrik Sandberg/TT , Älvstranden Utveckling AB/Pressbild

M-ordförande Rickard Eriksson i Göteborg avgår: ”Olämpligt beteende”

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Eriksson, Moderaternas ordförande i Göteborg, lämnar alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan, vilket Expressen var först att rapportera.

Moderaternas chefsombudsman Niklas Claesson bekräftar att bakgrunden är ”en situation med olämpligt beteende”. Något som ska ha skett under partiets Sverigemöte i Stockholm i helgen.

– Som förtroendevald har man ett särskilt ansvar att uppträda med ett gott beteende, framför allt personer i ledande positioner. När det här brast valde han att lämna sina uppdrag. Det är i linje med den arbetsordning vi har helt enkelt, säger Claesson.

Utöver uppdraget som kretsordförande lämnar Eriksson nu bland annat uppdraget som kommunfullmäktigeledamot och vice styrelseordförande i kommunala bolaget Älvstranden.

Enligt partiets hemsida är Margareta Broang ny tillförordnad ordförande för Göteborgskretsen.

SVT Nyheter Väst söker Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.