• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tänker naturligtvis på den personen som förolyckades” säger Magdalena Andersson (S) på plats vid nedbrunna Oceana. Foto: Laura Vandelin

Magdalena Andersson på plats efter branden på Oceana: Tänker på familj och vänner

Uppdaterad
Publicerad

Miljardbygget Oceana förstördes i en brand. På torsdagen besökte socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson platsen.

– Jag tänker naturligtvis på den personen som förolyckades, säger Magdalena Andersson (S).

Tio dagar efter branden på Ocean står Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson vid det som finns kvar av Lisebergs vattenpark. Hon lägger en bukett röda rosor vid en minnesplats intill det nedbrunna vattenlandet där en person omkom i samband med branden.

– Jag tänker naturligtvis på familj och vänner, säger Magdalena Andersson (S).

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

”Känns påtagligt”

Även kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Jonas Attenius (S) besökte platsen.

– Det känns påtagligt att stå här, säger han.

Dagen innan besöket från politikerna höll Liseberg delar av parken öppen för allmänheten för att möta göteborgarna och tända ljus.

Ambitioner om att bygga upp Oceana

Oceana var en del av Lisebergs nya storsatsning som fattade eld och brann ner bara några månader innan vattenparken skulle öppna. Tanken var att badhuset skulle kunna ta emot runt en halv miljon besökare om året och generera 185 000 extra gästnätter till staden. Projektet skulle enligt tidigare uppgifter från Liseberg kosta runt 1,2 miljarder kronor att bygga.

Nu är ambitionen att bygga upp Oceana igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet