Enligt domen utsattes kvinnan i 75-års åldern för omfattande våld i sin lägenhet, vilket ledde till att hon dog. Foto: Robert Betzehag /Rescue photo

Kvinna hittades död i Uddevalla – grannen åtalas

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året hittade hemtjänsten en kvinna i 75-årsåldern mördad i sitt hem. Nu åtalas en man 50-årsåldern för mordet.

– Allting pekar åt ett och samma håll här, mot grannen till den avlidna kvinnan, säger åklagaren Robert Beckard, till GT.

Kvinnan, som var i 75-årsåldern, hittades död i sin lägenhet i Uddevalla mitten av december. Efter obduktion kunde polisen konstatera att hon mördats.

Nu åtalas en man i 50-årsåldern för mordet vid Uddevalla tingsrätt. Han misstänks ha huggit kvinnan med kniv eller annat vasst föremål på olika delar av kroppen.

Bland annat har polisen DNA-bevisning mot mannen. Mannen kunde ringas in efter en omfattande polisinsats. Han häktades i februari. 

Motivet till mordet är oklart. Mannen nekar till brott.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.