Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Området som mannen hittats i är ett mindre skogsparti i Mölndal. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Man åtalas för mord i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

Den döde mannen hittades i ett grönområde i Mölndal med en bergsprängare på huvudet och remmar runt halsen.

Den misstänkte och brottsoffret kände inte varandra sedan tidigare – men hade enligt åklagaren ett gemensamt intresse i den kontroversielle punksångaren GG Allin.

– Till viss del så var målsägaren klädd på ett liknande sätt som GG Allin var i samband med hans likvaka, säger kammaråklagare Linda Wiking.

Den man i 40-årsåldern som nu åtalas för mord var på besök i Göteborgsområdet förra sommaren när han träffade på brottsoffret som var tio år äldre. Männen hade aldrig träffats tidigare när de stötte på varandra i en trappa inne i en galleria.

– Det är möjligt att deras klädstil gör att de börjar prata. Sedan byter de nummer och ses senare, säger kammaråklagare Linda Wiking.

Enligt utredningen har männen haft telefonkontakt med varandra under kvällen. Den misstänkte mannen ska enligt polisen också befunnit sig i anslutning till mordplatsen då mordet begicks.

Förnekar brott

Den misstänkta mannen förnekar brott.

– Han har i förhör berättat att han har träffat offret den här dagen. Men det är inte han som har dödat honom, säger mannens advokat Mia Sandros.

GG Allin

GG Allin var en amerikansk punkartist. Han föddes 1956 och dog 1993 och var känd för sina obscena liveframträdanden. Bland annat slog han sig själv blodig med trasiga flaskor, kissade på scen och kastade avföring på publiken.

Källa: Allmusic, Wikipedia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.