Arkivbild. Foto: SVT

Man död efter arbetsplatsolycka i Nordstan

Uppdaterad
Publicerad

Den man som allvarligt skadades i en hissolycka i Nordstan för tio dagar sedan har avlidit på sjukhus. Det uppger arbetsgivaren i ett uttalande.

– Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet att vår omtyckta och aktade medarbetare, som var inblandad i hissolyckan förra veckan, nu har avlidit av sina skador, säger företagets VD i pressmeddelandet.

Det var på tisdagseftermiddagen den 26 maj som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till köpcentret Nordstan i Göteborg. En man hade klämts fast i en hiss.

– Det är en reparatör som skadats allvarligt, vad jag förstår. Det kan ha rört sig om service, underhåll eller reparation, jag har ingen aning, berättade polisens presstalesperson Stefan Gustafsson för SVT Nyheter Väst.

Fördes till sjukhus med livshotande skador

Mannen fördes med ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Där konstaterade man att han drabbats av livshotande skador. Dagen efter uppgav sjukhuset att hans tillstånd var ”allvarligt men stabilt”, men i går på eftermiddagen avled han på sjukhus till följd av sina skador.

– Säkerheten är allt avgörande för oss inom koncernen och för hela branschen. Vi har redan påbörjat en intern utredning för att ta reda på exakt vad som förorsakade olyckan, säger VD:n för företagets koncern i ett uttalande.

”Vi kommer bistå polisen med deras utredning”

Polisen som larmades till olyckan spärrade av platsen, genomförde tekniska undersökningar och förhörde vittnen. En förundersökning med rubriceringen arbetsplatsolycka upprättades på eftermiddagen. Något som koncernens VD kommenterar i dagens uttalande.

– Det är vår högsta prioritet att få kunskap om händelseförloppet så vi kan lära av det som hänt och minimera risken för att allvarliga olyckor händer igen. Vi kommer även att bistå polisen med deras utredning för att hitta alla eventuella bakomliggande orsaker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.