Barnets skador upptäcktes på Skaraborgs sjukhus. Foto: Wille Ihse/TT

Man misstänkt för barnamord inte allvarligt psykiskt störd

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mordet på en treåring och grov misshandel på barnets småsyskon anses inte ha varit allvarligt psykiskt störd under händelsen. Det konstateras i en liten sinnesundersökning.

Det var Skaraborgs Allehanda som var först med att rapportera att en liten sinnesundersökning kommit fram till att den man som misstänks för barnamord i Skaraborg inte anses ha varit psykiskt störd, varken vid gärningen eller vid undersökningen.

Rådgivande undersökning

En liten sinnesundersökning paragraf 7-utredning är en personutredning i brottmål. Till skillnad från en rättspsykiatrisk undersökning får paragraf 7-utredning göras utan att skuldfrågan är klarlagd. Utslaget från den lilla sinnesundersökningen är sedan rådgivande när domstolen ska ta ställning till om en rättspsykiatrisk undersökning ska göras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.