Den misstänka mannen ska nu genomgå en sinnesundersökning. Foto: Wille Ihse/TT

Misstänkt för barnamord i Skaraborg ska genomgå sinnesundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Den nionde oktober greps en man misstänkt för ett mord på ett treårigt barn i Skaraborg. Nu anser kriminalvården att mannen ska genomgå en sinneundersökning.

Under kvällen den nionde oktober kom två syskon in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador. Det äldre barnet, som var i treårsåldern, hade så allvarliga skador att barnet avled dagen. Den man som är anhållen misstänkt för mordet skall nu genomgå en sinneundersökning. Det var P4 Skaraborg först med att rapportera om.

Mannen är 26 år och är från Skaraborg. Han har suttit häktad sedan 13 oktober. Häktningstiden för den misstänke mannen går ut fredag den nionde november och åtalstiden kommer att förlängas om förundersökningen inte är färdig tills dess, enligt P4 Skaraborg.

Treåring misstänks ha dödats

Enligt uppgifter till P4 Skaraborg ska sinnesundersökningen vara vägledande för om den misstänkta mannen behöver en rättspsykiatrisk undersökning. 

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Treåring misstänks ha dödats

Mer i ämnet