Helene Smith är chef på socialkontoret i Lidköping. Foto: Lidköpings kommun

Misstänkta barnamordet – kommunen gjorde inget fel

Publicerad

Lidköpings kommun anmälde sig själva och begärde en extern utredning efter att det stod klart att kommunen haft kontakt med den familj där ett barn misstänks ha mördats. Utredningen visar att kommunen inte gjort något fel.

Under kvällen den nionde oktober kom två syskon in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador. Det äldre barnet, som var i treårsåldern, hade så allvarliga skador att barnet avled dagen efter. Med anledning av händelsen lex Sarah-anmälde Lidköpings kommun sig själva och en extern utredning startades. Utredningen visar nu att kommunen inte gjorde något fel, det var P4 Skaraborg först med att rapportera.

– Utredningen har visat att vi har haft en rättssäker handläggning i de kontakterna som vi har haft med familjen, det säger Helen Smith, socialchef i Lidköping, till P4.

Treåring misstänks ha dödats

Kommunen väntar nu på att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ska komma med sin bedömning.

En man i 25-årsåldern sitter häktad misstänkt för mord. Mannen ska genomgå en sinnesundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Treåring misstänks ha dödats

Mer i ämnet