Alexander Storåker blev 16 år gammal. På lördagen arrangerade hans vänner en manifestation, där över 100 mopeder körde på rad igenom Lerum. Foto: SVT/Privat

Alexander, 16, dog i mopedolycka – hedrades med parad i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

En mopedkaravan körde igenom Lerum under lördagen. Ett hundratal personer samlades på manifestationen för 16-åriga Alexander Storåker som omkom i en mopedolycka för knappt två veckor sedan.

– Det är för att hedra minnet av honom, han älskade att köra moppe, säger kompisen Linus Edelstam Midahl.

Starta klippet för att höra Alexanders vänner berätta om honom, och om manifestationen de arrangerat till hans minne.

Det var den 12 maj som två pojkar på en moped gick omkull och en av dem, 16-åriga Alexander Storåker, skadades så svårt att han senare avled av sina skador. De ska enligt polis fått stoppsignal men fortsatt köra, fick sladd och välte.

Det är fortfarande oklart exakt hur olyckan gick till. En utredningen pågår för att försöka få en klar bild av händelseförloppet.

Anhöriga till Alexander var på plats vid minnesplatsen där paraden slutade. Och dagen efter, på söndagen, träffade de den personal från räddningtjänsten och ambulansen som larmades till platsen när olyckan skedde.

– Vi ville träffa dem som kämpat och försökt rädda Alex liv. Det var väldigt fint och vi är oerhört tacksamma. De sliter så hårt, de människor som jobbar med vård, säger Alexanders mamma, som godkänt plubliceringen av hans namn och bild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.