Tobias Söderman, pressansvarig vid Borås Stadsteater Foto: Tobias Walka

Mässling på Borås Stadsteater

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 3 till 5 januari som en mässlingsmittad skådespelare deltog i barnteaterförställningen Bröderna Lejonhjärta på Borås Stadsteater.

Hen är sjukskriven fram till fredag då smittorisken har upphört. Vårdcentralen rekommenderade teatern att kontakta publiken via sms och informera om smittorisken.

”Smittrisken bedöms som låg, men på grund av den höga smittsamheten kan ändå enstaka personer insjukna. Personer som själva misstänker att de kan vara sjuka i mässling ska kontakta 1177 Vårdguiden innan de söker vård”.

Mässlingsutbrott i Göteborg

– Det är en väldigt liten smittorisk, fick vi information av vårdcentralen, men vi ville vara på den säkra sidan och informera publiken omgående, säger Tobias Söderman, pressansvarig vid Borås Stadsteater.

– Vi har mobilnummer till de flesta, som vi skickat sms till och de som inte har lämnat mobilnummer försöker vi få tag på andra sätt, fortsätter han.

Tre inställda föreställningar

Föreställningarna den 3-5 januari var i stort sett fullsatta, och det innebär att cirka 900 besökare har varit i samma lokal som den smittade skådespelaren. Nu har teatern valt att ställa in föreställningarna i tre dagar, men på fredagen, då smittorisken upphört, är det föreställning som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mässlingsutbrott i Göteborg

Mer i ämnet