Här tänder de eld på flera bilar i Västra Frölunda. Foto: Privat

Masstopsning efter bilbränderna i Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

En person sitter fortfarande häktad efter bilbränderna i Frölunda. Men efter att polis säkrat flera DNA-spår från platserna har åklagare nu tagit beslut om att topsa 30 män.

Den 13 augusti brann minst 60 bilar i Frölunda i västra Göteborg. En 20-åring sitter sedan tidigare häktad misstänkt för att deltagit i brandattackerna och ytterligare två män har delgivits misstanke men utan att ha häktats.

För att komma vidare i utredningen och hitta de andra som var aktiva under natten har åklagare nu tagit beslut om att göra en topsning för att se om de hitta dna-match, det rapporterar Göteborgs-Posten.

– Vi har säkrat DNA-profiler från flera personer. Fast ingen av dessa finns i våra register. Därför har vi inlett ett större topsningsförfarande av en viss grupp människor, säger kammaråklagare Mats Ihlbom, som fattat beslutet, till tidningen.

Enligt åklagaren är det 30 män som ska topsas, hur de har valts ut vill han inte berätta, men de ska inte vara misstänkta.

– Ett viktigt påpekande i sammanhanget är att de individer som topsas inte är misstänkta, säger han till Göteborgs-posten.

Motivet till bilbränderna är fortfarande okänt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Västsverige

Mer i ämnet