• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Skottlossning i centrala Borås natten till söndagen. Foto: Joakim Eriksson

Misstänkt för mordförsök har släppts

Uppdaterad
Publicerad

En av de två män som misstänkts för mordförsök i Borås har släppts. Den av männen som utpekats för att ha gängkoppling sitter ännu anhållen.

Natten till söndagen skottskadades en man i 20-årsåldern i centrala Borås. Två män anhölls senare misstänkta för mordförsök. Nu har en av männen släppts på fri fot.

– Jag tycker inte att jag har tillräckligt för att begära honom häktad, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Skottlossningar i Borås

Förnekar brott

Mannen är dock fortfarande misstänkt i utredningen. Han förnekar brott, enligt åklagaren. Den andra av de misstänkta, en man i 35-årsåldern, sitter fortfarande anhållen. Han har tidigare pekats ut av polisen som en del i ett av de rivaliserande kriminella nätverken i Borås. Men enligt hans advokat nekar han både till misstankarna om mordförsök och att han skulle ingå i ett kriminellt nätverk.

Känsligt skede

I morgon förmiddag kommer åklagaren att ta ställning om mannen i 35-årsåldern kommer att begäras häktad. I nuläget vill åklagaren inte berätta några detaljer om deras teorier kring skjutningen.

– Det är ett väldigt känsligt skede i utredningen. Jag vill inte gå in och berätta vad vi tror och har för misstankar, säger Maria Thorell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Borås

Mer i ämnet