Foto: TT

Misstänkt mordförsök på två män i Falköping

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen hittades två män på olika ställen i Falköping med skador som tros vara knivskador. Polisen rubricerar händelserna som försök till mord. På fredagsmorgonen misstänker polisen att männen, som är bekanta, försökt döda varandra.

Den förste, en man i 35-årsåldern, hittades vid 19.30 utanför Skaraborgs sjukhus i Falköping med ett flertal skador i bröstet. Han var ensam när han hittades.

– Det finns inga vittnen, men vi kan konstatera att han inte skadats på platsen där han hittades, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland, till TT.

Hans skador bedöms vara allvarliga men inte livshotande.

Skador i halsen

Drygt en halvtimme senare hittades en man i 30-årsåldern i Dala, en ort i Falköpings kommun. Han hade då minst två skador i halsen. Han har inte kunnat redogöra för vad som hänt eller hur han tagit sig till Dala. Det är oklart hur svåra hans skador är.

En bil som den skadade troligen färdats i är tagen i beslag.

Händelserna kan hänga ihop

Polisen utesluter inte att händelserna hänger ihop, även om man inte fått klarhet i hur. Man tror sig också ha hittat platsen där männen skadats.

– Vi vet inte säkert utan har spärrat av för att kunna säkra spår, säger Stefan Gustafsson.

På fredagsmorgonen meddelade polisen att männen är både misstänkta och målsägande. Båda vårdas på sjukhus och en av männen är nedsövd. Däremot planerar polisen att inleda förhör med den andra mannen under fredagsförmiddagen.

– De här två männen är bekanta med varandra och de har båda haft med polisen att göra tidigare, säger polisens presstalesperson till SVT vid 10-tiden på fredagen.

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.