Rickard Strömqvist, vård- och omsorgschef i Tibro kommun. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Förslaget: Flytta ovaccinerad personal från äldrevården

Uppdaterad
Publicerad

I Tibro vill Moderaterna kunna omplacera personal som arbetar med äldre och som inte vaccinerat sig mot covid-19. Förslaget läggs fram i en motion.

– Det är en sjukdom som kan drabba äldre väldigt, väldigt hårt. Att då genom en så enkel åtgärd som att ta en spruta att faktiskt skydda dem, det tycker jag att all vårdpersonal borde göra, säger Mikael Faleke (M), vice ordförande i Socialnämnden.

I en motion till fullmäktige skriver Mikael Faleke att Moderaterna i Tibro skyndsamt vill undersöka möjligheten att omplacera icke vaccinerade så att de inte arbetar nära socialförvaltningens brukare.

Region Stockholm har börjat omplacera icke-vaccinerad personal. Där är tolkningen att även om personal inte kan tvingas vaccinera sig så kan ovaccinerade flyttas för att skydda de äldre på boenden.

Coronaviruset i Västsverige

Men i Tibro menar vård- och omsorgschefen att han inte får göra så.

Hör mer i videoklippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet