Mannens kropp var undangömd – polisen misstänker att han mördats Foto: Joakim Eriksson Agena Foto

Mördade mannen i Svenljunga identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Mannens kvarlevor hittades undangömda vid ett torp i Svenljunga och polisen misstänkte att han mördats. Nu har kroppen identifierats.

– Vi tror han blivit bragd om livet under våren 2014, säger Magnus Dahl, spaningsledare vid polisens enhet för grova brott.

Det var den 5 juli som en människokropp hittades vid ett ödetorp i Svenljunga. Omständigheter på platsen gjorde att polisen i ett tidigt skede misstänkte att mannen mördats.

– Kroppen har varit dold och mycket svår att anträffa, sa Lena Matthijs, polismästare i Älvsborg.

Mordet i Svenljunga

Polisen arbetade under teorin att den döde mannen var en person som anmälts försvunnen för över ett år sedan. Mannen var i 85-årsåldern och var också den som ägde torpet där kroppen hittades.

Misstänkt mord

Nu meddelar polisen att man identifierat den döde personen – och att man kunnat konstatera att det handlar om den man som varit försvunnen.

– Enligt ett uttalande från rättsmedicin är han utsatt för våld. Men jag vill inte gå in på vilken typ av våld, säger Magnus Dahl, spaningsledare vid polisens enhet för grova brott.

Kroppen var undangömd

Enligt polisen har mannen troligtvis mördats under våren 2014. Det är då man sett de sista livstecknen från honom. Man har ännu ingen misstänkt gärningsman.

– Vi har flera arbetshypoteser som vi utgår från nu, säger Magnus Dahl.

Polisen har tidigare uttalat sig kring att kroppen varit undangömd och därför väldigt svårt att hitta.

– Det enda jag kan säga kring det är att det inte är konstigt att den inte hittats – trots omfattande sökåtgärder, säger Magnus Dahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Svenljunga

Mer i ämnet