Steve Angello under ett uppträdande på festivalen Size in The Park i Stockholm Foto: TT

Steve Angello spelar på ny festival på Smögen

Uppdaterad
Publicerad

En ny musikfestival arrangeras för första gången i år på Smögen och huvudnumret kommer vara världskända DJ:n Steve Angello.

Festivalen, som fått namnet Amaze Festival, kommer att bjuda på några av de största namnen inom EDM (elektronisk dansmusik), det lovar arrangörerna. I dag offentliggörs det första namnet, och dragplåstret, som ska spela på festivalen.

– Vårt huvudnummer är DJ:n och före detta Swedish House Mafia-medlemmen Steve Angello, berättar Christian Öster, initiativtagare till festivalen, exklusivt för SVT Nyheter Väst.

Sotenäs

Men även andra stora namn kommer att avslöjas inom kort enligt honom. 

– Det är väldigt få som får så bra artister första året. Vi bestämde oss ganska tidigt att vi slår på stort annars blir det ingenting, säger han.

Dagsfest och utomhusklubb i ett

Scen, barer, matserveringar och ett VIP-område kommer byggas upp på Havsvallen på Smögen och arrangörerna säger att de använt sig av de allra bästa scen-byggarna för att kunna locka till sig världsartister.

Tanken med festivalen är att anordna en nio timmar lång musikspelning som blandar dagsfest, utomhusklubb och festival i ett.

– Vi har väldigt stor tro på idén. Vi satsar långsiktigt för vi vill att det ska bli ett återkommande event på Smögen, säger Christian Öster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sotenäs

Mer i ämnet