Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Coronatopp i Skaraborg – samtidigt slappnar skaraborgarna av

Uppdaterad
Publicerad

På Skaraborgs sjukhus är nu antalet inneliggande patienter som vårdas för covid-19 det högsta hittills. Men samtidigt verkar skaraborgarna nu vara mindre försiktiga än tidigare under pandemin.

– Det är farligt! Vi kommer att se en ökad spridning på grund av sådan oförsiktighet, varnar biträdande smittskyddsläkaren Peter Nolskog.

Antalet coronapatienter på Skaraborgs sjukhus har de senaste dagarna legat kring 35 personer, varav ett tiotal vårdas på intensivvårdsavdelningen. Samtidigt noterar smittskyddsläkaren att skaraborgarna är mindre försiktiga än tidgare.

– De invaggas i tron att Skaraborg är ett lugnt ställe där man inte behöver vara rädd, men det anser jag vara fel, säger Peter Nolskog.

Han menar att han ser många yngre som beter sig oförsiktigt, men framhåller att det är viktigt att även unga håller avstånd för att rädda de äldre.

– Det är ju också alltid så med restriktioner att folk tröttnar på det efter ett tag. Men nu handlar det om att hålla ut och fortsätta hålla avstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.