Polisen spärrade av området kring vandrarhemmet under torsdagskvällen. Foto: Henrik Brunnsgård/TT

Kvinna hittad död på vandrarhem – polis hittade misstänkt ämne på rum

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades under torsdagen död i ett rum på ett vandrarhem i centrala Göteborg. Nationella bombskyddet skickades dit för undersöka ett misstänkt farligt ämne, och uppgav senare att man tror att rör sig om det explosiva ämnet natriumazid.

Polisen berättar att de larmades till vandrarhemmet redan vid lunchtid på torsdagen.

– Vi var där redan klockan 11.45, det larmades som ett hjärtstopp. Vi åkte dit med ambulans, personal på boendet hade försökt hjälpa till men kvinnan avled, berättar Hans Lippens, presstalesperson på Polisen region Väst.

Kvinna död på vandrarhem

”Trodde först det var narkotika”

Kvinnan ska ha bott på vandrarhemmet. Dödsorsaken är fortfarande okänd. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

I samband med räddningsinsatsen hittar man ett misstänkt farligt ämne.

– Vi trodde först att det var narkotika men bedömningen ändrades, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

Nationella bombskyddet kallades till platsen. Vid 20-tiden på torsdagskvällen hade det misstänkt farliga ämnet avförts och det kommer nu att analyseras vidare. Ämnet misstänks vara natriumazid, som är ett giftigt och explosivt vitt pulver.

19 till sjukhus

Fyndet av ämnet gjordes inne på det rum där den livlösa kvinnan hittades. Ämnet betraktas fortfarande som ett misstänkt farligt ämne.

– De som varit i kontakt med kvinnan och de allmänna utrymmena tas till sjukhus för kontroll. Ingen har visat några symptom, berättar Hans Lippens, presstalesperson på Polisen region Väst.

Sammanlagt har 19 personer åkt till sjukhus men de uppvisade inga symtom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död på vandrarhem

Mer i ämnet