Se vad som fastnade under Niclas Angrells däck. Foto: Privat

Niclas körde lastbil efter vägarbetet – ”Larmade tidigt”

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt hör lastbilschauffören Niclas Angrell hur det smattrar i däcken. Och hur smattrandet bara ökar. När han några mil senare inspekterar däcken ser han att vägmaterial sitter fast i däcken.
– Det var ingen rolig historia. Jag ringde direkt till Trafikverket, säger han.

Niclas Angrell var en av alla trafikanter som körde på Riksväg 40 mellan Bollebygd och Borås på morgonen den 26 september. Under natten hade vägarbete skett. Men något gick fel. Niclas Angrell som är yrkeschaufför säger sig aldrig varit med om något liknade. Han pratade först om sina upplevelser i radion på Mix Megapol.

– Jag hoppas att de betalar ut skadestånd till alla de som fick stenskott, säger han till SVT Nyheter Väst.

Niclas Angrell och flera andra ringde in till Trafikverkets kontaktcenter för att slå larm om problemen på vägen. Men, det dröjde några timmar innan någon från Trafikverket var på plats för att vidta ytterligare åtgärder för vägsträckan.

Satte upp varningsskyltar

Efter att nattens beläggningsarbete var avslutat så uppger Trafikverket att skyltar om sänkt hastighet, varning för stenskott och skyltar med omkörningsförbud satts upp.

– När vår medarbetare kom ut till platsen efter att samtal börjat komma in till oss, så konstaterade han att skyltningen inte var tillräcklig. Han beordrade därför extra sopning av vägen bland annat, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Varför tog det sådan tid innan ni gjorde det?

Katarina Wolffram, presskommunikatör Trafikverket.

– De första skyltarna kom ju upp direkt när arbetet var avslutat, sedan tog det ett tag innan medarbetaren hade tagit sig ut på platsen för att kunna fatta andra beslut.

Trafikverket beklagar

Hur ser du på det som hänt?

– Det är beklagligt att beläggningsarbetet inte var färdigt som vi hade förväntat oss att det skulle vara när de öppnade vägen. Men de hade ändå försökt rädda upp situationen med den nedsatta hastigheten och de andra varningarna som fanns på plats, säger hon.

Kommer alla att få skadestånd?

– Varje anmälan behandlas var för sig och våra jurister tittar på alla. Det går inte att säga nu i fall alla kommer att få skadestånd i det här fallet.

Se Niclas Angrell egna filmer på däcken i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer