Göteborgsvarvet 2021 har ställts in – men bara dagar efter beskedet uppger nu arrangören att man jobbar för att få till loppen ändå. Foto: TT

Vändningen: Ny chans att Göteborgsvarvet 2021 blir av – trots allt

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen kom beskedet att det inte blir något Göteborgsvarvet 2021. Men efter beskedet om att coronarestriktionerna snart kan komma att lyftas kommer nu en öppning: Både halvmaran och maran kanske trots allt blir av ändå.

– Sannolikheten är god för att vi försöker få till loppen i första halvan av oktober, säger Jahja Zeqiraj  ordförande för Göteborgs Friidrottsförbund.

Det är under onsdagen som styrelsen för Göteborgs Friidrottsförbund, berörda myndigheter och Göteborgs Stad kommer att försöka få till en strategi för att trots allt få till den efterlängtade folkfesten.

Det har blivit något av en berg- och dalbana mellan hopp och förtvivlan, när varven har varit på- och avbokade, men nu finns ett nytt ljus i tunneln och loppen kanske blir av.

– Vi är redo att trycka på startknappen för att få igång organisationen för loppen, säger Jahja Zeqiraj, ordförande för Göteborgs Friidrottsförbund.

Trots risken – vill göra nytt försök

Jahja Zeqiraj säger till SVT Nyheter att man är medveten om risken med att restriktionerna snabbt kan komma tillbaka, men att man ändå vill göra ett försök till. Tidningen Göteborgs-Posten var först med nyheten under tisdagskvällen.

– Vi längtar alla efter att loppen blir av, och jag kommer att ge styrelsen i uppdrag att försöka, säger han.

Göteborgs Friidrottsförbund lovar att återkomma med besked under onsdagen, om loppen trots allt kommer att gå av stapeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.