Ny politisk majoritet i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

KD gör de rödgröna sällskap på den politiska toppen i Mölndal. Fri kollektivtrafik från 65 år och uppåt står överst på listan i den kommande budgeten.

I ett pressmeddelande skriver Mölndals kommunalråd Patrik Karlsson (S) att den nya majoriteten tar ansvar för att skapa en tydlig och stabil grund att fatta långsiktiga beslut utifrån. Att de nu undviker hoppande majoriteter där Sverigedemokraterna skulle vara vågmästare ser de också som en framgång.

”Få fart på utvecklingen”

”Vi är fast beslutna att få fart på utvecklingen av Mölndal och skapa ett gott samarbetsklimat både mellan de politiska partierna och mellan politik och förvaltningsorganisation” skriver Patrik Karlsson.

Val 2014: Västsverige

KD vill ta ansvar

Närmast ska en budget läggas och den kommer bland annat att innehålla fri kollektivtrafik för de som är 65+, något som de gemensamt haft som löfte i valrörelsen.

– Med anledning av det oklara politiska läget som uppstått vill vi ta ansvar genom att skapa en stabil majoritet. Vi har en gemensam syn på ett flertal politiska områden och med vår medverkan inför vi nu fria resor för 65+ under dagtid, säger Peter Berg Johnson (KD) i pressmeddelandet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014: Västsverige

Mer i ämnet