Den anhållne pojkens uppgifter om ett ”hemligt ställe” ledde polisen till platsen i Marks kommun där den 17-åriga flickan hittades död. Foto: SVT

Nya uppgifter efter misstänkta mordet på 17-årig flicka i Mark: Tonårspojke har pratat om ”hemligt ställe”

Uppdaterad
Publicerad

Den mordmisstänkta pojken ska ha sagt i förhör att de besökt ett ”hemligt ställe” vid en järnvägsbro. Det skriver Expressen på onsdagen.

Under dagen rapporterade SVT och flera lokala medier om att det var ytterligare två misstänkta i fallet, men det var felaktiga uppgifter som berodde på ett systemfel på tingsrätten i Borås.

Under onsdagen undersöker fortsätter polisen att undersöka brottsplatsen. Samtidigt publicerar Expressen nya uppgifter om att det var den misstänkte tonårspojkens uppgifter om ett ”hemligt ställe” vid en järnvägsbro som ledde polisen till platsen där den 17-åriga flickan hittades död.

Först ska han ha uppgett att de skildes åt men sedan ändrat det till att flickan visade honom stället, och enligt Expressen ledde det polisen till platsen där flickan hittades död.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

Fel om ytterligare misstänkta

På onsdagen rapporterade SVT och flera medier att ytterligare två personer misstänktes i fallet, något som visade sig vara felaktigt och berodde på ett systemfel hos tingsrätten.

– Det var två handlingar som styrdes in i det här målet, men de skulle inte dit och vi plockade snabbt bort dem, säger en handläggare på Borås tingsrätt till TT.

Polis på brottsplatsen

Polisen vill inte ge några uppgifter om flickan och den anhållne pojken var bekanta sedan tidigare. Men under onsdagen är polisen på brottsplatsen och utför undersökningar.

– Ju längre förundersökningen pågår desto tydligare blir bilden av vad som hänt. Vi genomför många förhör, samlar in information på olika sätt för att kunna göra en robust utredning om vad som hände, säger Peter Sörstedt, polisens kommenderingschef för den särskilda insatsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en sammanfattning om det misstänkta mordet i Marks kommun. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

Mer i ämnet