Foto: SVT

Över hundra läkare försvinner från Sahlgrenska till hösten

Publicerad

Sahlgrenska universitetssjukhus behöver minska med 300 heltidstjänster och nu står det klart att 118 av dessa är läkarvikariat som avslutas nu till hösten.

För att Sahlgrenska universitetsjukhus ska få en ekonomi i balans behöver de minska med 300 heltidsarbetare. Nu är det beslutat att 118 läkarvikariat avslutas till hösten, vilket Göteborgs-Posten var först att rapportera om.

– De här läkarvikariaten som kommer att avslutas till hösten är spritt över hela sjukhuset. Vi ökade med 140 läkare förra året och det vi gör nu är att gå ner till normalnivå igen, säger Per Albertsson, chef på område 6 och sitter med i sjukhusets ledningsgrupp.

Är det klart vilka fler tjänster som kommer att tas bort av de 300?

– Det är främst administrativ personal, vi vill inte ta av den person som arbetar vårdnära – så som sjuksköterskor och undersköterskor. Vi försöker se över var vi kan ta där det gör minst skada för vården.

I klippet ovan berättar Per Albertsson hur beslutet kommer att påverka verksamheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer