Partille Arena vill slå världsrekord. Foto: Partille Arena

Planen: Världens största quiz

Publicerad

Under fredagskvällen tänker Partille Arena försöka hamna i Guiness rekordbok. Planen är att det gigantiska quiz som anordnas ska bli världens största.

Det var för en tid sedan som quiz-gruppen Quizadillas tillsammans med Partille arena började slipa på planerna. Man ville anordna världens största quiz i form av en gigantisk afterwork.

– När vi började planera låg världsrekordet på drygt 3 600 deltagare. Det tänkte vi att vi kan slå, säger Daniel Claesson, pr-ansvarig vid Partille Arena.

Men under planeringens gång – och efter att man anmält sig – slogs ett nytt rekord i Indien. Där hade man 4 900 deltagare.

– Det rekordet känns svårare. Men vi får se, även om det inte blir världsrekord kan det bli till exempel Europarekord, säger Daniel Claesson.

Digitalt quiz

Eventet är anmält till Guiness rekordbok. Förberedelserna har varit omfattande.

– Vi fick ett kompendium med två hundra punkter som måste vara uppfyllda för att händelsen ska kunna klassas som ett världsrekord enligt Guiness rekordbok. Vi har lyckats uppfylla alla, säger Daniel Claesson.

Quizet spelas i lag med hjälp av en app som deltagarna måste ladda ner. Marknadsföringen har till största delen förts i sociala medier och organisatörerna säger sig ha gott hopp om att riktigt många ska komma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer