Thomas Dellenhed, polisinsatschef vid polisen i region Väst (till höger), vill att allmänheten hör av sig om man sett eller hört något som kan vara kopplat till det misstänkta mordet. På bilden till vänster syns en av polisens tekniker säkerställa ett fynd vid brottsplatsen. Foto: SVT

Polischefen om den döda mannen i Lövgärdet: ”Vi vet inte vem det är”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen undersöker just nu ett område vid en förskola i Lövgärdet efter att en man hittats död. Polisen har ännu inte kunnat identifiera mannen.

En ung man hittades död av två förbipasserande i Lövgärdet i Göteborg under onsdagsmorgonen. Polisen misstänker i nuläget att det handlar om ett mord, men de har ännu inte identifierat mannen.

– Vi kan inte säga något om personens identitet, säger Thomas Dellenhed, polisinsatschef.

Ni vet inte vem det är?

– Nej, vi vet inte vem det är.

Insatschefen vill få in vittnesuppgifter

Thomas Dellenhed hoppas att alla som sett något eller vet något hör av sig.

– Vi är självklart jätteintresserade av alla typer av tips.

Utesluter inte koppling till tidigare dödsskjutning

Polisen arbetar med att knacka dörr i området och tekniker undersöker platsen där mannen hittades.

– Just nu jobbar vi ganska brett. Vi säkerhetsställer alla åtgärder, håller förhör och gör en brottsplatsundersökning, säger Thomas Dellenhed.

Kan ni säga något om vilka skador mannen har?

– Nej, vi kan inte gå in på några detaljer, men det finns vissa inslag vid anträffandet som talar för att han bragts om livet.

Finns det kopplingar till dödsskjutningen som var i samma område i maj?

– Det är svårt att se några kopplingar till den händelsen, men självklart jobbar vi brett, det är inget vi utesluter i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.