Polisen Fredrik Terje accepterar inte att gängen försöker skydda dom boende. Foto: Martin Gustafsson

Polisen: ”De ser det som sina områden – det är det inte”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen som arbetar nära gängen i nordöstra Göteborg accepterar inte att gängen själva anser att det är de som ska skydda ”sina” områden.

– Det är vi myndigheter som skall göra det, säger gruppchef Fredrik Terje i nordöstra Göteborg.

Hör Fredrik Terje i klippet ovan om hur polisen i Angered i Göteborg tycker att gängen borde hanterat den upptrappade gängkonflikten.

Polisen Fredrik Terje rör sig vant över torget i Hjällbo, i Angered i Göteborg. Ett av de områden som i slutet av augusti nästan blev folktomt under en uppblossad konflikt mellan gängen.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Tonen mellan Fredrik Terje och männen i svarta jackor och luvor är för dagen god. Det är så de jobbar mycket i nordöstra Göteborg. Blir det bråk mellan dem och polisen, talar man ut efteråt.

Accepterar inte självbilden

SVT Nyheter Väst har pratat med ”Samir” som själv är inblandad i gängkonflikten. Han menar att gängen upprättade vägspärrar för att skydda de boende. Men det är de boendes gator, inte gängens, menar Fredrik Terje som inte accepterar männens självbild.

– De ser det som sina områden. Att det är deras uppgift att skydda, men det är det inte.

Se hela reportaget här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet