Enligt Stefan Gustavsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, är polisen på rätt väg att lösa sprängdådet som inträffade natten mot söndagen i Länsmansgården i Göteborg. Foto: SVT

Polisen: ”En lösning kan vara nära”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män är anhållna efter nattens explosion och bomblarm i Länsmansgården i Göteborg. Enligt polisens presstalesperson Stefan Gustavsson, finns det därmed goda chanser att så småningom kunna lösa brottet.

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse efter explosionen som inträffade natten mot söndagen i en trappuppgång i Länsmansgården, och det bomblarm som inom kort därefter från en plats i närheten.

Det innebär att de lägger mer resurser än i normala fall på händelsen för att komma fram till en lösning. Redan under natten, kort efter att händelserna inträffat, kunde polisen gripa fyra personer, tre efter en biljakt och en till fots.

”Vi är på rätt väg”

De fyra personerna är män i åldrarna 17-20 och under söndagen anhölls männen, misstänkta för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse. Enligt Stefan Gustavsson är det ett tecken att man kommit långt på kort tid.

– Att åklagaren i ett så tidigt skede valt att anhållna de fyra männen innebär att vi är på rätt väg och att en lösning kan vara nära. Det finns mycket material att arbeta med och vi ser goda möjligheter att lösa det här, säger han.

Kända sedan tidigare

Om nattens händelser har koppling till de skjutningar som skett mot lägenheter under den senaste tiden vill Stefan Gustavsson inte svara på. Däremot uppger han att de män som är anhållna är kända av polisen sedan tidigare.

– Ja, de är de. Vi utesluter inte koppling, utan undersöker självklart saken, säger han.

Samtidigt uppmanar han allmänheten att kontakta polisen med iakttagelser de gjort från platsen vid tid för händelsen.

Såhär såg det ut när polisen kom till platsen där explosionen inträffat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En port till ett bostadshus förstördes i en explosion i Länsmansgården i Göteborg sent på lördagskvällen. Polisen fick även ytterligare ett larm om ett misstänkt föremål i närheten och båda platserna undersöktes under natten av polisens bombskydd. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto & Adam Ihse/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer