Den svarta minibussen var fylld av stöldgods när tjuvarna greps. Foto: Polisen/TT

Polisen efterlyser ägare till stor mängd stöldgods: Hör av er

Uppdaterad
Publicerad

Har du drabbats av inbrott och bor i Skaraborg? Då kan du ha tur i oturen. 

Polisen i Skövde söker just nu ägare till en större mängd stöldgods. 

En svart minibuss full med verktyg beslagtogs av polisen i östra Skaraborg på torsdagsmorgonen förra veckan. Detta var i samband med att två personer greps misstänkta för grov stöld genom inbrott. 

Polisen står nu inför ett stort arbete att hitta ägare till ett 60-tal föremål. Verktygen är både elektriska och manuella, det finns också verktyg för skötsel av skog och trädgård.

- Ofta när man gör en anmälan skriver man bara att det som stals var “verktyg”, så vi måste ringa upp alla anmälare av inbrott för mer detaljer. Det tar jättelång tid, säger Josefin Lind, utredare vid polisen i Skövde. 

Oupptäckta inbrott

Polisen går primärt igenom anmälningar från Karlsborg, Tibro och Hjo är kommuner där de tror att de nu anhållna personerna varit aktiva. Men man uppmanar också allmänheten att höra av sig om man utsatts för inbrott i det området. 

- Det kan ha varit en stöld i en sommarstuga eller fritidshus, och att man kanske inte sett det än eftersom den säsongen inte riktigt har börjat, säger Josefin Lind. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.