Foto: Privat/SVT

Polisen tonar ned hotbilden mot Göteborgsskolorna: ”Låg risk”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att skolan ISGR i Göteborg under helgen mottagit dödshot har flera medier under måndagen rapporterat om att hot även riktats mot andra skolor i området. Men Teodor Smedius, lokalpolisområdeschef i Göteborg city, menar att det endast rör sig om hot mot en skola.

– Vår bedömning är att uppgifterna om de andra skolorna har framkommit i trådar och skärmdumpar från elever. Vi utreder bara hot mot en skola, säger Teodor Smedius.

”Trygghetsskapande för att lugna oron”

Polisen tror att målet med de publicerade hoten är att störa skolans verksamhet och bedömer att risken för att något av de våldsdåd som beskrivs faktiskt skulle sättas i verket är låg.

– Just nu jobbar vi i två spår, dels trygghetsskapande för att lugna oron på skolorna, och dels med förundersökningen för att gå till botten med vem det är som ligger bakom hoten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.