Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På torsdagsmorgonen samlades föräldrar och lärare som är upprörda över besparingarna inom skolan för att få prata med politikerna som skulle in i stadshuset på budgetmöte. Foto: Liubov Nenasheva/SVT

Protester mot skolbesparingar utanför kommunens budgetmöte

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar och lärare demonstrerar mot neddragningar inom grundskolan i Göteborg. I samband med att politikerna har budgetmöte pågår på torsdagen en protest utanför stadshuset på Gustav Adolfs torg.

Under torsdagsmorgonen hade ett 50-tal personer samlats för att protestera mot nedskärningarna inom grundskolan i Göteborg. Detta inför att politikerna i Göteborgs kommunfullmäktige under dagen ska debattera och besluta om budgeten för 2024.

Nätverket med föräldrar till elever från olika skolor runt om i Göteborg vill se ökade resurser till skolan. I oktober lämnades en protestlista med 5 000 namnunderskrifter till kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S).

Även facket protesterar mot nedskärningar i skolan

Även fackförbundet Sveriges lärare Göteborg är på plats och manifesterar tillsammans med föräldrarna med samma budskap.

– Vi behöver satsa nu istället för att dra ner. Det blir väldigt dyrt för Sverige att spara nu och det är bättre att ta ett annat grep, använda de resurserna man har, kanske höja skatterna faktiskt, säger Anna-Karin Heiberg, lärare på Burgårdens gymnasium som är med på manifestationen.

Facket skrivet i ett pressmeddelande att de är ”allvarligt oroade över situationen och befarar att den kan leda till sjukdom och olycksfall bland kollegor, barn och elever”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.