Regionfullmäktige gör en tillfällig incheckning. Foto: SVT

Regionpolitiker tvingas in på hotell

Uppdaterad
Publicerad

Regionfullmäktiges nästa möte kommer äga rum på ett hotell. Anledningen är de omfattande fukt- och mögelskadorna i sessionsalen i Vänersborgs kommunhus.

– Det är klart att det inte är optimalt och inte vad man förväntat sig skulle hända, säger Joakim Larsson (MP), regionfullmäktiges ordförande till SVT Nyheter Väst.

Den 31 januari är det dags för regionfullmäktiges första möte för året. Men det blir på en oväntad plats, närmare bestämt på Quality Hotel i Vänersborg.

– Det kommer säkert innebära merkostnader när vi flyttar runt men någon summa kan vi inte sätta ännu, säger Joakim Larsson (MP), regionfullmäktiges ordförande.

Fukt- och mögelskador

Luftbesvären i Vänersborgs kommunhus har varit kända sedan en tid tillbaka. Men omfattningen av dem klarnade först i oktober förra året när en rapport visade på att det fanns både fukt- och mögelskador i byggnaden. Värst drabbad var sessionssalen och flera skyddsombud ville att den skulle stängas för alla kommunanställda.

Men så blev det inte. En av orsakerna var att det innebar att Regionfullmäktige inte längre skulle kunna hålla sina sammanträden där. Farhågan från kommunledningen var att det skulle ge vatten på kvarnen för dem som vill flytta mötena från Vänersborg.

Läs mer: Sessionssalen måste rivas

”Kolla andra möjligheter”

Men trots den nu presenterade lösningen så är det för tidigt att säga om det här garanterar Regionfullmäktiges närvaro i Vänersborg.

– Vänersborg är ju regionhuvudstad och har en särställning. Men det är viktigt att vi har lokal så att det fungerar optimalt och vi fortsätter att kolla vilka andra möjligheter som finns, om det visar sig att vi inte är nöjda, säger Joakim Larsson (MP).

Regionfullmäktiges andra möte i år ligger i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.