Foto: SVT

Resenär: ”Det verkar inte finnas någon beredskap”

Uppdaterad
Publicerad

Flera resenärer tvingades vänta i flera timmar på Göteborgs central när tågtrafiken stoppades i samband med en kabelbrand. SVT Nyheter Väst var på plats för att prata med några av dem.

Under torsdagseftermiddagen stoppades tågtrafiken till och från Göteborg central på grund av ett elfel som orsakats av en brand i en kabel. Tågen stoppades vid 16-tiden och vissa tåg började rulla igen klockan 18.00. Enligt Trafikverket kan det bli pendlarförseningar ända fram till fredagsmorgonen.

Fredrik Röstberg skulle åka med ett tåg till Trollhättan klockan 16.00 men väntade fortfarande på stationen två timmar senare.

-  Stämningen här är ändå lugn, det är inget tumult. Det verkar inte finnas någon beredskap för sådant här. Vi har bara varit här över dagen på en kurs, men det känns tråkigt om man dagspendlar. Det känns som att det här händer rätt frekvent, säger han.

”Får se till att det fungerar bättre”

Daniel Sjölie skulle också åka till Trollhättan.

– Om man vill att folk inte ska börja ta bilen får man se till att det fungerar bättre än så här. Det är illa att man inte kan lita på att komma hem en viss tid, säger han.

En annan resenär som väntat på att få åka hem är Sara Olsson Olofsson som skulle till Lilla Edet.

– Det är mycket folk men jag upplever ingen större oro. Folk vet inte när tåget ska gå, ska man åka längre sträcka kan det vara jobbigt att inte veta när man kommer hem, säger Sara Olsson Olofsson.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.