Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fick pissa i påsar” – hör Ludvig Helin om mardrömsresan i stormen. Foto: SVT

Tågresenärens upplevelse på mardrömståget: ”Fick pissa i påsar”

Uppdaterad
Publicerad

Resenärerna satt fast på tåget mellan Skövde och Törboda i nästan åtta timmar med 35 grader värme och stängda dörrar.

– Det kan bli otroligt klaustrofobiskt om man vet att man inte får öppna dörrarna, säger Ludvig Helin, en av passagerarna.

Ludvig Helin var en av tågresenärerna som drabbades under torsdagens storm. För SVT Nyheter Väst berättar han om den mardrömsliknande upplevelsen på det tåg som fastnade i stormen – och vars passagerare inte fick gå ut på grund av strömförande ledningar utanför.

– Toaletterna var överfulla ganska snabbt i och med att det inte gick att spola, så man fick liksom pissa i påsar, berättar Ludvig Helin.

Enligt honom var tåget mörkt hälften av tiden – med stängda dörrar och 35 grader värme. Anledningen till att man inte släppte av folk var att kontaktledningen som rasade på tåget kan ha gjort tåget och plattformen strömförande.

Platsbrist på ersättningståg

– Jag beklagar att resenärerna hamnade i den situationen men det var en säkerhetsaspekt bakom. Det går inte att släppa av folk i det läget, säger Martina Nord presskommunikatör på SJ.

Vid 03-tiden fick passagerarna gå av tåget och då kom det två bussar och några taxibilar som SJ hade beställt. Ett ersättningståg var på plats i Skövde men Ludvig Helin och flera andra fick inte plats i den.

Det slutade med att Ludvig Helin tog taxiresa som han säger ska ha kostat 3 700kr.

Hör honom berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.